miercuri, 16 ianuarie 2008

MacBook Air: cel mai subtire laptop din lume

Directorul executiv al companiei Apple, Steve Jobs, a dezvaluit ieri publicului, in premiera, noul laptop MacBook Air. Acest computer personal are mai putin de 3 cm grosime, este imbracat in aluminiu si porneste cand ii ridici ecranul de 33 cm.

Confirmandu-si statutul de showman, Jobs a desfacut snurul unui plic obisnuit de birou, scotand la iveala senzationalul computer-notebook, ultra-subtire, MacBook Air, spre aplauzele si rasetele publicului prezent la conferinta.

Laptopul nu dispune de clasicul CD-Rom sau DVD-Rom, pentru ca, conform declaratiilor lui Jobs, clientii vor putea downloada de pe internet muzica si filme la discretie si vor putea sa acceseze driverele video de pe alte PC-uri si Mac-uri pentru a-si instala programele. Totusi, un driver extern se poate cumpara la pretul de 99 dolari, potrivit New York Times.

Noul laptop, dispunand de un ecran de 33 cm si o tastatura normala de laptop, va fi scos la vanzare peste doua saptamani la pretul de 1799 dolari, fiind o adevarata provocare pentru laptopurile competitoare aflate pe piata. Noul produs se poate comanda deja de pe site-ul companiei Apple.

Mai mult, Jobs a confirmat demersul companiei Apple in inchirierile online de filme, dezvaluind parteneriatul cu sase studiouri importante de film, care isi vor oferi filmele pe internet, la 30 de zile dupa ce acestea au fost lansate pe DVD.

Astfel, Apple va avea la dispozitie peste 1000 de filme online prin intermediul iTunes pana la sfarsitul lui Februarie, la preturi care vor varia de la 2.99 dolari pentru filmele mai vechi, pana la 3.99 dolari pentru cele nou lansate. Utilizatorii vor putea urmari filmul cu ajutorul unei conexiuni speciale de internet sau il vor putea downloada si pastra timp de 30 de zile, conform publicatiei New York Times.

Parteneriatele companiei Apple sunt cu studiourile Century Fox, Warner Brothers, Walt Disney, Paramount, Universal si Sony pentru servicii, functionand pe Mac, Windows, iPhone, iPod sau Apple TV.

Noul laptop intareste pozitia Apple ca si competitor puternic pe piata americana, completand linia senzationala de produse Macintosh, precum si imaginea unor produse cool.

Afacerea Apple, pe baza produsului Macintosh, a atins vanzari record, de 7 milioane de unitati in 2007, cu 30% mai mult fata de anul precedent. De asemenea, Apple a crescut la 8% pe piata americana a computerelor personale, situandu-se pe locul al treilea la vanzari de PC-uri.

Macworld San Francisco 2008-The MacBook Air Intro (Pt. 1)


Macworld San Francisco 2008-The MacBook Air Intro (Pt. 2)

Niciun comentariu: