duminică, 13 ianuarie 2008

Cele mai scumpe masini din lume, in anul 2007

Pentru prima data in istoria auto exista doua masini ale caror preturi depasesc un million de dolari. Acestea sunt modele in editie limitata, iar simplul fapt ca ar exista o masina atat de scumpa semnifica faptul ca o bariera psihica – poate chiar realitatea – a fost excaladata. Totusi, oricat de ciudat ar suna, nici Bugatti Veyron si nici Lamborghini Revent – ambele cu un pret peste 1 milion de euro – nu a fost considerata cea mai scumpa masina vanduta in 2007. Aceast titlu de onoare ii revine modelului Ferrari 330 TRI/LM Testa Rossa.
Daca nu cunoasteti prea multe detalii despre acest model, nu va faceti probleme. A fost construit in 1962 si vandut in mai, pentru suma record de 9.3 milioane de dolari, devenind astfel cel mai scump Ferrari vandut vreodata.

Cea mai scumpa masina din lume a fost un Bugatti Type 41 Royale din 1930, licitat la Christie's in 1987 pentru aproximativ 9.8 milioane de dolari. Ajustand cifra la inflatie, ar insemna, in prezent, peste 17 milioane de dolari.

Masina pe care v-ati dorit-o mereu

Si au mai fost destule masini ale caror preturi depaseau lejer un million de dolar anul acesta. Motivul pentru care cel mai scump Ferrari vandut a fost 330–ul este modelul original din 1962, Ferrari Le Mans, condus de catre Phil Hill si Olivier Gendebien. Cea de a doua cea mai scumpa masina – tot un Ferrari – a fost vanduta pentru 5.7 milioane de dolari. Din topul celor mai costisitoare autovehicule, cel mai mic pret de vanzare l-a avut un Alfa Romeo 8C 2300 Corto din 1932, vandut in iunie pentru 2.819.000 dolari.

Niciun comentariu: