duminică, 13 ianuarie 2008

Carnea, laptele şi uleiul se scumpesc cu până la 15% din februarie

Preţurile alimentelor de bază, printre care laptele, carnea sau uleiul, se vor majora cu până la 15 %, din februarie, principalele cauze fiind deprecierea leului, dar şi costurile pentru utilităţi, a declarat, vineri, pentru NewsIn, preşedintele sindicatului din industria alimentară, Dragoş Frumosu.

"În luna ianuarie, vânzările scad, astfel încât preţurile alimentelor nu pot fi majoare. Însă, din 1 februarie, vom asista cu siguranţă la o nouă scumpire, primele majorări urmând să fie aplicate la carne, lapte şi ulei. În egală măsură, produsele alimentare din import vor fi mai scumpe cu până 10 %, începând tot din februarie", a spus preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA), Dragoş Frumosu.

Potrivit acestuia, principalele cauze care determină scumpirea alimentelor ţin de deprecierea leului, precum şi de costurile pentru utilităţi.

"Dacă ne gândim la deprecierea leului, dar şi la costurile pentru combustibil, gaze sau energie scumpirea alimentelor este justificată.

Niciun comentariu: