marți, 29 ianuarie 2008

Este oficial: Trabantul renaste!

Trabantul este una dintre cele mai reprezentative masini produse in cadrul blocului comunist. Marca originara din Republica Democrata Germana a fost automobilul emblema a Germaniei socialiste si nu numai. La aproape doua decenii de la caderea blocului comunist si de la reintregirea Germaniei, Trabantul a renascut gratie eforturilor companiei Herpa.

Compania care produce modele in miniatura a realizat pentru Salonul Auto de la Frankfurt (2007) o viitoare generatie a micului Trabant. Designul cuprinde linii simple care pastreaza look-ul traditional al masinii germane.

Herpa a construit un model la scara 1:10, dar casa germana IndiKar a decis sa dea viata acestui proiect si sa construiasca un prototip la scara reala. Viitorul concept Trabant va fi gata pentru expunere odata cu toamna anului 2009, la editia viitoare a Salonului Auto de la Frankfurt.

Denumit New Trabi, conceptul va intruchipa un hatchback cu 5 usi vopsit in albastru si cu acoperis alb. Construirea unui prototip reprezinta primul pas pana la reintoarcerea legendarului model. Pe baza acestui concept va fi dezvoltata o versiune de serie a noului Trabant, aceasta urmand sa fie serios adaptata noilor cerinte de pe piata auto, cum ar fi normele de poluare si de siguranta. Sediul atelierului IndiKar se afla langa Zwickau, locul in care au fost produse 3 milioane de Trabanturi intre 1957 si 1991.

Niciun comentariu: