luni, 19 mai 2008

Kylie a încins Capitala

Vedeta a deschis aseară seria evenimentelor muzicale din acest an.

Aproximativ 20.000 de fani au asistat aseară la concertul susţinut de diva australiană Kylie Minogue pe Stadionul Cotroceni. Ropotele de aplauze au anunţat intrarea artistei în scenă în jurul orei 21.00, când s-au auzit primele acorduri ale melodiei „Speakerphone“.

O lună plină proiectată pe cele trei ecrane de leduri amplasate în jurul scenei, un public în delir, o trupă de dansatori în costume inspirate din filmele science-fiction, imaginea lui Kylie, acoperită cu o mască din dantelă neagră, au anunţat trecerea către următoarea melodie, „Can’t Get You Out of My Head“.

„Are you ready, Bucharest?“, au fost cuvintele cu care Kylie şi-a întâmpinat publicul care s-a ridicat în picioare. A urmat „Ruffle My Feathers“, piesă însoţită de imagini aflate la graniţa dintre erotismul sadic şi pretenţiile unei dive pop. Cu şapcă de piele şi lanţuri, legată de zăbrelele unei celule, Kylie şi-a încheiat în forţă piesa, nu înainte de ai saluta pe spectatori cu câteva cuvinte în română: „Bună seara, Bucureşti!“. Concertul a continuat cu melodia cu care diva urca în 2002 pe primele locuri în topurile din întreaga lume, „In Your Eyes“.

A doua oară în România


Publicul a explodat când s-au auzit primele acorduri ale melodiei „In My Arms“. „Sunt 15 ani de când am venit aici prima dată. Mă bucur să ne vedem din nou. Vreţi mai multă muzică?“, şi-a incitat Kylie spectatorii.

Efecte multimedia spectaculoase, jocuri de lumini, costume extravagante, artificii - Kylie Minogue a promis să facă show la Bucureşti şi s-a ţinut de cuvânt.

„Ne vedem data viitoare“, a spus Kylie din nou în română, nu înainte de a promite o piesă „foarte, foarte specială pentru publicul din România“, celebra „I Should Be So Lucky“, lansată acum 21 de ani. Concertul s-a încheiat la ora 22.50 cu salutul de rămas bun al vedetei, iar publicul a părăsit arena fără să ceară bis.

OBSTACOLE

A învins cancerul


După ce a fost diagnosticată cu cancer la sân în 2005, în timpul derulării turneului „Showgirl - The Greatest Hits Tour“, Kylie a întrerupt activitatea artistică şi a început tratamentul pentru a învinge boala care omoară câteva milioane de femei anual. Pauza de doi ani necesară refacerii a luat sfârşit în 2007, când Kylie s-a întors în lumea artistică mai hotărâtă ca oricând să-şi dovedească talentul de a reinventa muzica disco. A lansat cel de-al zecelea album din carieră, intitulat „X“, care s-a bucurat de o primire foarte bună din partea fanilor, multe dintre melodiile cuprinse pe material ocupând locuri fruntaşe în topurile europene. Kylie nu este singura vedetă atinsă de cancer. Cântăreaţa americană Anastacia a suferit în 2003 o operaţie pentru înlăturarea unei tumori canceroase la sân şi a urmat un tratament prin chimioterapie. Olivia Newton-John, celebra cântăreaţă australiană, a trecut prin aceeaşi grea încercare.

Niciun comentariu: