duminică, 18 mai 2008

Cel mai mare bebelus din Romania

A avut la nastere 6,2 kilograme si a devenit cel mai mare bebelus nascut in Romania. Din aceasta saptamana micutul Andrei Gabriel a ajuns acasa, in comuna Maracineni din judetul Arges. Chiar daca are doar o saptamana de viata “voinicul” foloseste Pampersi destinati bebelusilor de patru luni.


S-a nascut la data de 7 mai, dar tatal spune ca nu il va lasa sa devina stelist. “Nu conteaza ca s-a nascut in aceeasi zi in care stelistii sarbatoresc castigarea Cupei Campionilor. El e argesean si sper sa tina cu o echipa locala” explica Gheorghe Caldararu, tatal baiatului.

“E vedeta inca de mic si speram sa aiba si un viitor frumos”, continua mama, Elisabeta in varsta de 26 de ani. Pentru micutul Andrei Gabriel, prima zi de nastere a coincis si cu prima lui performanta: a fost cel mai mare bebelus nascut in Romania.

“A avut la nastere 6,2 kg si 56 de centimetri, iar doctorul a spus ca in intreaga lui cariera de 30 de ani nu a mai intalnit un asemenea caz. A mai fost la Galati un baiat cu 6 kilograme la nastere, dar al meu l-a depasit”, spune barbatul de 27 de ani.

Micutul a fost nascut prin cezariana la Spitalul din Calinesti. “Am ales sa mergem acolo pentru ca doctorii sunt mai umani decat cei din Pitesti. Cu o zi inainte de nastere mi-au zis ca e nevoie de cezariana, dar nimeni nu si-a imaginat ca baiatul va fi asa voinic”, povesteste mama micutului.

De la inceputul saptamanii micutul si mama lui au fost externati si au ajuns acasa, in comuna Maracineni, din judetul Arges. ”Suntem bucurosi ca e perfect sanatos copilul. L-a consultat si doctora de la noi si totul e in regula”, spune tatal.

Niciun comentariu: