vineri, 9 mai 2008

Gigi Becali riscă 5 ani de închisoare pt dare de mita

Gigi Becali este urmărit penal pentru dare de mită. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au formulat această acuzaţie după ce au descoperit la Cluj o valiză cu 1,7 milioane de euro, bani care-i aparţin lui Becali şi care ar fi trebuit să ajungă la jucătorii echipei Universitatea Cluj, dacă aceştia reuşeau să învingă sau să obţină măcar un scor egal în meciul cu CFR Cluj. Într-un astfel de caz, Steaua ar fi devenit campioană.

Procurorii anticorupţie l-au chemat ieri pe patronul din Ghencea ca să-i comunice acuzaţiile pentru care e cercetat, dar acesta le-a aruncat citaţia pe jos.

Avocatul lui Becali, Cătălin Dancu, a precizat ieri că în acest caz mai sunt urmăriţi penal şi vicepreş edintele Consiliului de Administraţ ie al FC Steaua, Teia Sponte (complicitate la dare de mită), dar şi preşedintele „U“ Cluj, Anton Doboş (luare de mită).

Potrivit articolului 255 din Codul Penal, infracţiunea de dare de mită se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Potrivit unor surse judiciare, valiza cu bani a fost găsită de procurori la Teia Sponte, care se afla în seara meciului pe terasa Restaurantului Aroma din Cluj, împreună cu jucătorul Universităţii Cluj, Gigel Coman (fost jucător la Steaua până în vara anului trecut) şi alte două persoane. Coman ar fi trebuit să preia banii de la Teia Sponte în cazul în care rezultatul meciului i-ar fi fost favorabil Stelei. Audierea celor patru a durat până la ora 3.00 dimineaţa. DNA a ridicat de la sediul clubului Universitatea contractele de muncă ale jucă- torilor şi ale preşedintelui Doboş.

Niciun comentariu: