sâmbătă, 8 martie 2008

Ochelari pentru sofatul pe timp de noapte

Celebra companie elvetiana TAG Heuer a creat o pereche de ochelari, speciali pentru sofatul pe timp de noapte.

TAG Heuer, cunoscutul producator elvetian de ceasuri de mare precizie, a venit cu o idee ingenioasa pentru conducatorii auto care au dificultati de adaptare la sofatul pe timp de noapte. Compania elvetiana a dezvoltat o pereche de ochelari speciali, echipati cu lentile "Night Vision", capabile sa mareasca contrastul vizual pe timpul noptii.

Lentilele de culoare galben pal ofera o rata mare de transmisie a luminii pentru a contrasta fundalul negru, albastru sau verde, ajutand totodata si la o foarte buna perceptie a culorilor. Lentilele sunt tratate si cu o solutie speciala antireflexie. Ramele ochelarilor au brate din elastomeri care ajuta la o mai buna fixare.

TAG Heuer s-a bucurat deja de o reactie foarte buna in cadrul cursei de 24 de ore de la Le Mans, unde a oferit suport pe timp de noapte tuturor echipelor. Ochelarii, pe care elvetienii vor sa-i lanseze pe piata, au fost purtati de pilotii participanti la solicitanta competitie pe toata durata noptii, acestia ruland astfel in conditii sigure la viteze de peste 300 de km/h.

Ochelarii au fost folositi si de pilotul de Formula 1, Sebastien Bourdais, si de Sarah Fischer, concurenta in Indianapolis 500.

Ochelarii Night Vision ar urma sa debuteze pe piata cel mai tarziu in luna aprilie a acestui an. TAG Heuer nu a emis inca nici o informatie privind pretul fixat pentru ochelarii Night Vision.

Niciun comentariu: