duminică, 23 martie 2008

Chinezii copiaza Rolls Royce Phantom: Hongqi HQE

Constructorii chinezi de automobile continua sa copieze modelele europene si sa ameninte suuccesul acestora. Cea mai noua copie chinezeasca nu imita un model compact, un SUV sau un minicar asa cum ne-am obisnuit, de aceasta data asiaticii tintind mult mai sus, tocmai la nivelul Rolls Royce.

Constructorul chinez FAW Group va introduce in scurt timp pe piata asiatica si mai apoi europeana o limuzina de lux, copie fidela a actualului Rolls Royce Phantom. Faptul ca asiaticii copiaza inca o masina europeana nu mai constituie o surpriza, noutatea fiind de fapt motorul cu care va fi echipata copia de lux. Astfel, chinezii au dezvoltat primul lor motor V12, o unitate de 6.0 litri aspirata normal, botezata cu numele de cod CA12VG.

Modelul de lux care va imita si probabil concura Rolls Royce Phantom a fost botezat Hongqi HQE si imprumuta de la rivalul britanic bosajele largi, liniile laterale si deschiderea opozitionala a usilor. Hongqi HQE va debuta oficial la jumatatea lui 2009 si va fi cel mai scump model din istoria constructorului chinez FAW Group.

Niciun comentariu: