joi, 6 martie 2008

Audi A4 Avant

Mai putin de o luna dupa ce au fost publicate primele informatii si fotografii oficiale cu noul Audi A4 Avant, constructorul de la Ingolstadt a prezentat la Geneva versiunea break a celui mai bine vandut sedan de clasa medie.

Cu o lista de asteptare care numara deja peste 33.000 de clienti de pretutindeni, noua gama A4 s-a vandut excelent de la lansare si pana in prezent, disputandu-si primul loc cu recent lansatul Mercedes C-Klasse.

Noul A4 Avant are la baza platforma si tehnologia actualului sedan, dar creste considerabil in dimensiuni. Comparativ cu predecesorul sau, noul A4 Avant a crescut in lungime cu 12 cm, masurand acum 4,70 m, datorita ampatamentului marit si a capotei.

Totusi, in ciuda dimensiunilor sale, noul break este cu 10 % mai usor decat actuala generatie, in primul rand datorita componentelor din aluminiu care s-au folosit din abundenta.

Prin cresterea lungimii, spatiul destinat bagajelor a crescut si el pana la 490 de litri in conditii normale, insa poate ajunge pana la 1.430 de litri cu bancheta rabatata - cea mai mare valoare din acest segment.

Noul A4 Avant va fi disponibil pentru inceput cu cinci propulsoare, doua pe benzina si trei dieseluri, a caror putere variaza intre 143 si 265 CP. Pana la sfarsitul acestui an, gama de motorizari va mai include si dieselul de 2,0 litri TDI, care dezvolta 170 CP.

Pretul de baza, in Germania, la noul Audi A4 Avant va fi de 27.550 de euro, valabil pentru versiunea 1.8 TFSI/120 CP.

Niciun comentariu: