marți, 26 februarie 2008

Partidele politice merg la consultările de la Cotroceni, pe tema educaţiei

Partidele parlamentare vor să găsească o soluţie pentru educaţie. Cu excepţia PRM, toate partidele îşi vor trimite reprezentanţi la Palatul Cotroceni, la consultările pe care şeful statului le-a convocat pentru miercuri.

Fiecare formaţiune şi-a stabilit deja mandatul pe care îl va prezenta în faţa şefului statului, PSD revendicând paternitatea proiectului privind stategia pe educaţie. În plus, social-democraţii cred că reuniunea ar trebui să aibă loc sub egida Academiei Române. La consultări va fi prezent şi ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei.

"E o idee pe care PSD a lansat-o în 2005, la fel ca şi uninominalul. E un subiect important. Din păcate textul propus de preşedinte e nesatisfăcător", a susţinut Mircea Geoană, preşedinte PSD.

"Trebuie să existe o politică de educaţie consecventă, dar acest lucru nu trebuie să se schimbe de la un mandat la altul", consideră Emil Boc, preşedinte PD-L.

"PNL va fi reprezentat, eu am văzut textul pactului pentru educaţie, mă bucur că preşedintele vrea să dea o mână de ajutor, toate sunt în pachetul legii", a precizat Călin Popescu Tăriceanu, premier.

Niciun comentariu: