vineri, 8 februarie 2008

Flickr vs. Microsoft

Un grup de utilizatori ai site-ului de photo sharing Flickr, detinut de Yahoo, protesteaza online impotriva posibilei achizitii a acestei companii de catre Microsoft.

Reactiile la planurile Microsoft de a cumpara Yahoo nu apar doar printre concurentii acestor companii, dar si printre utilizatori.

Un grup de utilizatori ai site-ului Flickr au hotarat sa protesteze impotriva Microsoft printr-o galerie de fotografii anti-Microsoft postate pe site sub genericul foarte clar “Microsoft: keep your grubby hands off of our Flickr” (Microsoft: tine-ti mainile murdare departe de Flickr-ul nostru).

Peste 1500 de utilizatori au postat in aceasta galerie o combinatie de imagini, mai mult sau mai putin inspirate, logo-uri si limbaj, uneori destul de dur, prin care isi exprima teama ca achizitia Yahoo si Flickr de catre Microsoft ar putea duce la sfarsitul acestei comunitati.

Microsoft a incercat in ultimii ani sa egaleze succesul unor servicii online de la Yahoo precum Flickr (prin Windows Live Spaces), Upcoming (prin Windows Live Local), del-icio.us (prin Windows Live favorites) sau Yahoo Answers (prin Windows Live QnA), fara a reusi insa.

O problema ar putea fi modul diferit de abordare al celor 2 companii, Yahoo preferand standardele online deschise, precum OpenID, un mecanism de login unic, implementat de curand in Flickr, in timp ce Microsoft incearca sa-si promoveze propriile standarde proprietare.

Desi unii utilizatori afirma ca vor parasi site-ul in cazul in care achizitia va avea loc, sentimentul general este mai degraba unul de neplacere. Dupa cum afirma unul dintre acestia, Xenolon, “nu sunt ingrijorat ca o sa cada cerul pe mine sau ceva de genul asta, doar ca nu imi place ideea. Punct.”

Un comentariu:

Anonim spunea...

astia de la Microsoft vor sa achizitioneze tot... imi place mai mult varietatea drept sa-ti spun.