sâmbătă, 23 februarie 2008

Binefacerile mierii

Este savuroasă şi foarte bună pentru sănătatea noastră. Este indicat să consumăm miere atunci când suntem răciţi, obosiţi sau avem probleme digestive.

Putem folosi miere şi atunci când ţinem cură de slăbire. Chiar dacă conţine substanţe zaharoase în proporţie de aproape 80%, mierea are în componenţă mai multe glucide: fructoză şi glucoză şi nu doar zaharoză aşa cum se întâmplă în cazul zahărului obţinut din sfeclă de zahăr.

Trebuie spus că puterea de îndulcire a mierii este net superioară faţă de cea a zahărului. De exemplu, două olinguriţe de miere vor îndulci ceaiul dumneavostră la fel ca şi trei cuburi de zahăr.

Mai trebuie să ştiţi că mierea conţine apă în proporţie de 15%-20%, săruri minerale, oligoelemente, lipide, vitamine dintre care cea mai importantă vitamina B şi numeroşi compuşi organici.

Binefacerile mierii sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri şi probabil nu strică să le încercaţi şi acum pentru a avea o viaţă sănătoasă.

Niciun comentariu: