joi, 10 aprilie 2008

Limita de viteza pe Autobahn

Autobahn-ul german este recunoscut in intreaga lume ca o autostrada fara limite de viteze. Traditia germana de a nu impune absolut nicio limita de viteza pe autostrada nu va fi mai fi valabila incepand cu ziua de 10.04.2008.

Oficialitatile regiunii Bremen au anuntat ca incepand cu ziua de 10.04.2008 portiunea de autostrada administrata de ei va avea limita de viteza de 120 km/h. Rainer Loske, Ministrul Mediului, a declarat ca o astfel de masura a fost impusa din motive ecologice, deoarece locuitorii din Bremen erau afectati de emisiile sporite de noxe, cauzate de vitezele mari cu care se circula pe Autobahn.

Masura creeaza un precedent, deoarece este prima limitare de viteza impusa pe o autostrada din Germania. Mai mult, decizia intra in contradictie cu spusele cancelarului Angela Merkel, care a sustinut acum cateva luni ca sub administratia condusa de ea nu se vor impune restrictii de viteza pe Autobahn.

Landul Bremen este condus de Verzi si democratii de centru-stanga, formatiuni politice cu inclinatii ecologice. Vestea buna pentru iubitorii de viteza este ca portiunea de autostrada care strabate regiunea Bremen se intinde pe o lungime de maxim 60 de km.

In urma acestei masuri, numeroase voci sustin ca si alte orase vor prelua modelul, iar legenda autobahn-ului va disparea in curand.

Niciun comentariu: