marți, 22 aprilie 2008

Audi are cel mai rapid computer din industria auto

Audi a anuntat ca a pus la punct si a instalat, la sediul central al marcii din Ingolstadt, cel mai rapid supercomputer detinut de o marca auto mondiala. Componentele hardware utilizate la constructia computerului germanilor au fost dezvoltate de Hewlett-Packard, masinaria reusind sa realizeze 15 miliarde de calcule pe secunda printr-un sistem de operare Linux.

Calculatorul celor de la Audi ajunge, astfel, pe cea de-a 123-a pozitie in clasamentul oficial al supercalculatoarelor lumii, devenind in acelasi timp cea mai rapida si performanta masinarie de acest tip utilizata in industria auto.

Inginerii Audi vor utiliza acest calculator la simularea crash-testelor in format electronic 3D. ESI Group, producatorul softului de teste de siguranta, sustine ca Audi reuseste acum sa simuleze in conditii 100% identice cu cele reale crash-teste intr-o singura zi, avand la dispozitie o multime de posibilitati pentru testarea diferitelor modele de design pentru evaluarea rezultatelor. Concret, in cele 48 de luni necesare dezvoltarii unui model nou, acesta poate fi testat pe noul calculator de 100.000 de ori, Audi reusind astfel sa identifice toate punctele slabe ale sale inca inainte de a construi un prim prototip la scara 1/1.

Niciun comentariu: