marți, 3 iunie 2008

Dacia lansează Sandero

Dacia va lansa azi maşina în cinci uşi cu care vrea să dea lovitura în România. Comenzile ar urma să fie preluate de mâine, potrivit datelor furnizate de Dacia, însă dealerii spun că nu primesc comenzi decât de la mijlocul lui iunie.

Producătorul auto şi-a propus să vândă 50.000 de Sandero până la sfârşitul acestui an, adică jumătate din vânzările înregistrate cu Logan anul trecut. De mâine vor putea fi preluate comenzile pentru hatchback, astfel încât primele livrări către clienţi vor fi făcute la sfârşitul lunii iunie. Dealerii Dacia susţin că se vor lua comenzi abia începând din 15 iunie.

Maşina va fi disponibilă în patru variante de motorizare, respectiv două pe benzină, de 1,4 litri de 75 de cai-putere şi 1,6 litri de 90 de cai-putere, şi două diesel, ambele de 1,5 litri, în variante de 70 şi 85 de cai-putere. Preţul nu va depăşi 9.500 de euro pentru cea mai echipată versiune, potrivit datelor anunţate de constructor. Preţul de bază al modelului se va apropia de circa 6.500 de euro.

Autoturismul va fi dotat cu ABS, airbaguri şi sistem de asistare la frânarea de urgenţă, premieră pentru Dacia, care permite reducerea cu până la 20% a distanţei de frânare. În România însă, Dacia Sandero va avea o garanţie la jumătate faţă de cea oferită pe plan internaţional, adică de 18 luni şi 100.000 de kilometri. Hatchback- ul Dacia Sandero are o lungime de 4,02 metri, iar volumul portbagajului este de 320 de litri. În gama de preţuri în care se va plasa noul Sandero se regăsesc modele precum Fiat Punto, Ford Fiesta, Opel Corsa sau Renault Symbol.

Niciun comentariu: